Terrass vid kontor - uteplats för anställda

De flesta företag lägger stor vikt vid att skapa en trivsam kontorsmiljö för sina anställda. Utöver god ergonomi och bra belysning vid arbetsplatserna är en självklarhet. Ett trevligt uppehålls- eller lunchrum och fina möteslokaler likaså.

Utemiljön brukar dock ofta bli lidande. En askkopp utanför ytterdörren och möjligen ett par stolar och ett skitigt utebord på ett hörn. Det bjuder knappast in till en trevlig lunch och ser heller inte så trevligt ut när det kommer affärsbesök.

En smart företagare lägger vikt vid att skapa en inbjudande presentation redan utanför dörren till kontoret – och då menar vi inte en lysande skylt med företagsloggan. Nej, det går med enkla medel att skapa en utemiljö som är snygg, inbjudande och som gärna gör att man tar en kaffe mellan mötena på sin uteplats istället.

Tänk som en besökare

Tänk dig att du är på besök på ditt eget företag. Hur upplever du byggnaden innan du kliver in? Hur upplevs entrén? Finns det någon del som känns instängd eller där belysningen skulle kunna vara bättre? Är uppehållsrummen trevliga och välstädade eller står det disk travad överallt? Mycket av hur ett kontor upplevs kan påverkas av bättre rutiner bland anställda och städpersonal. Inrätta sådana om du upptäcker att det inte ser trevligt ut.

Hur står det till med förvaringen? Finns det stängbara skåp och förvaringslösningar för allt som behöver det eller ligger det papper i travar och kablar som gör att allt ser ut som ett ormbo? Denna typ av detaljer kan göra stor skillnad.

Ta en titt på utemiljön

Vid entrén kan ett par snygga större krukor eller blomlådor göra en enorm skillnad och verkar inbjudande. Se till att belysningen är trivsam och skapa vid behov en “rökruta” med tak en bit bort så att de anställda som röker inte står och hänger precis vid ingången.

Om ni har turen att ha en uteplats bör du överlägga att skaffa ett vindskydd så att det går att sitta där även under blåsiga dagar. Du kan hitta professionella lösningar av hög kvalitet hos www.vindskydd.biz. En gasolvärmare förlänger säsongen då det går att vara ute och ett par snygga parasoll eller en markis skyddar mot stark sol eller lättare regn.

Denna typ av investeringar lönar sig på många olika sätt. Dina anställda kommer att trivas bättre på kontoret och besökare och affärspartners ser att du är mån om att skapa en trivsam miljö, som även de själva kan ta del av. Fixa en fin uteplats och förlägg nästa affärsmöte dit så kommer du att sticka ut i mängden.

Trevligare kontorsmiljö med en inglasad uteplats