Kategorier
Kontorsmöbler

Begagnat ett bra på val på det nya kontoret

vita kontorsmöbler
Lokalkostnader är en stor och tung kostnadspost för alla företag, inte minst i Stockholm där varje kvadratmeter är hett eftertraktad. För ett nystartat företag kan kostnaden för att bygga upp kontoret bli stor. Är budgeten ansträngd när insatsen, hyran och andra kostnader är betalda så är risken stor att man tvingas gräva djupt i plånboken när kontoret ska inredas för att skapa en arbetsvänlig och trivsam miljö.

Ett bra tips för att kunna minska på inventariekostnaderna är att investera i begagnade kontorsmöbler. Marknaden för kontorsmöbler i second hand växer stadigt, och vet man bara var man ska leta så finns det gott om chanser att fynda. Omsättningen i Stockholms företagsvärld är så pass stor att man har bra chanser att hitta begagnade kontorsmöbler som fortfarande håller bra skick. Ett bra spartips för ett start up-företaget, således.

Stor andrahandsmarknad

Marknaden är som sagt stor och det finns idag många företag som har specialiserat sig på att handla med skrivbord, armaturer, stolar, bord, soffor, isolerande skärmar och allt det där som behövs för att skapa en produktiv kontorsmiljö. För ett ungt företag finns det både för-och nackdelar med att satsa på second hand när man vill inreda kontoret.

Priset är förstås det starkaste argumentet för att satsa på begagnade kontorsmöbler i Stockholm. Genom att satsa på andra hands-möbler så kan du i regel spara in mer än hälften av det pris du får i detaljhandeln.

Tillgängligheten på begagnat en stor fördel

Tillgängligheten är också en fördel när du köper begagnat. Slutar exempelvis en kontorsstol som ditt företag använder att tillverkas, så kan du köpa billiga begagnade reservdelar i stället för att behöva köpa en helt ny kontorsstol.

Det finns visserligen några nackdelar med att köpa begagnat till kontoret också. Du får förstås inga garantier på en begagnad produkt och måste bekosta framtida servicekostnader själv. Men detta behöver inte vara ett stort problem i dag när det finns ett stort utbud av fräscha kontorsmöbler ute även på andrahandsmarknaden. Hittar du rätt handlare som du kan lita på så kan du säkert få möbler med hög hållbarhet även på detta sätt. Gör gärna en extra noggrann kontroll innan du slår till, på det sättet kan du förhoppningsvis undvika obehagliga överraskningar i form av dolda fel.

Slitaget ett estetiskt problem

Slitaget kan förstås vara ett problem, i alla fall rent estetiskt. Om du inte ska använda kontoret för kundmöten så kanske det inte gör så mycket med några skavanker. Dessutom finns det i dag handlare av begagnade kontorsmöbler som är mycket duktiga på att klä om och restaurera gamla möbler. Det viktigaste när det gäller kontorsmöbler ar givetvis funktionaliteten, och den påverkas sällan av ett litet yttre slitage.

Ett sista tips: anlita gärna en leverantör som har kunnighet om ergonomi och kan ge dig tips och råd när det gäller arbetsställningar. Ingen företagare vill att de anställda ska tvingas sjukskriva sig på grund av dåliga ryggar.

Summa summarum är det ofta mycket prisvärt att satsa på begagnat på kontoret. Om du får fart på omsättningen så går det ju alltid att uppdatera möblemanget också.