Kategorier
Okategoriserade

Bra inomhusmiljö med markiser för fönster

Alla som har suttit inomhus när solen gassar på fönster, vet hur sömnig man kan bli av att ha solen som ligger på fönster. För att man ska kunna arbeta effektivt är det viktigt att ha en inomhusmiljö som varken är för varm eller för kall. Det är viktigt med en balans mellan värmen och kylan för att inomhusmiljön ska vara optimal.

Ska man få till en bra balans mellan kyla och värme är det viktigt om man har markiser för fönster, persienner eller jalusier. Alla slags solskydd är bra som håller borta den gassande solen. De flesta sitter ju också med datorer som de arbetar med hela dagarna. Har man då för mycket solsken som flödar in genom fönstren, så ser man till sist inget på sin datorskärm. Läs mer om markiser som du får tag på i Stockholm på: markisstockholm.nu.

Viktigt med balans i inomhusmiljön

För att personalen ska få så bra förutsättningar som möjligt är det viktigt att man får en bra balans mellan ljus, mörker, värme och kyla och att personalen får bra med frisk luft. Blir inandningsluften för dålig så somnar personalen. Därför är det viktigt med ventiler som släpper in tillräckligt med frisk luft. Samtidigt får den inte vara för kylig så att personalen sitter och fryser. Då hinner de inte jobba om de ständigt ska hålla sig varma på något sätt. Är det för varmt inomhus blir det svårt att koncentrera sig på sitt arbete. Lagom är som alla vet bäst.

Arbetsgivare ska skapa bra förutsättningar

Därför är det upp till arbetsgivare att skapa så bra förutsättningar som det bara går. Markiser, persienner eller jalusier för fönster är därför det som krävs för att få in lagom med ljus men inte för mycket av en gassande sol. Väl underhållna ventiler är en annan sådan faktor som påverkar inomhusmiljön. Dessutom arbetar man inte så bra om det är fula och grå betongväggar inomhus. Man bör inreda på sätt som är inspirerande för personalen. Då är det viktigt att arbetsgivaren inreder med lugna färger men som samtidigt är uppiggande. Dessutom bör personalen ha ergonomiska skrivbord och skrivbordsstolar för ett optimalt arbete.