Kategorier
Kontorsliv Kontorsstädning

Effektivare kontorsstädning med rätt städmaskin

Städmaskin - polera golv

Att hålla rent och snyggt på kontoret är viktigt för att dina anställda ska trivas och må bra. Detsamma gäller förstås när du får besök. Dammråttor i hörnen gör ingen glad och ser knappast professionellt ut. Nej, snyggt och rent ska det vara.

Om du har aningen större lokaler är det tungt för dem som städar att göra allt för hand. Det är heller inte effektivt att använda dammsugare och skurmoppar för att få rent golvytorna. Här behöver du professionella verktyg som effektiviserar arbetet.

Skaffa en professionell städmaskin

Lösningen är att skaffa en professionell städmaskin som gör jobbet. Vilken sorts maskin du ska välja beror på hur stor lokal det handlar om, hur den är möblerad och vilken slags golv du har.

Det finns mängder av modeller att välja mellan. Till att börja med finns det modeller där man går bakom och styr eller sådana där man sitter ovanpå maskinen och kör. För de flesta kontor räcker det med modeller där man går bakom. Det är mest för större industrier och butikslokaler som åkmaskiner kommer i fråga.

En städmaskin kan till en början kännas lite överdriven då det säkert fungerar OK med handstädning, men det kommer utan tvivel att löna sig då tiden det tar att städa kan mer än halveras om du väljer en riktigt bra städmaskin.

Rätt maskin för golvet

Nästa faktor att väga in är det golvmaterial som finns i lokalen. Har ni trägolv, vinyl eller liknande slätt material kan man gärna välja en maskin som både dammsuger/sopar och skurar – en så kallad kombimaskin.

Har ni mattor på golvet brukar en maskin med inbyggd dammsugare vara bästa alternativet. Man kan möjligen hyra in en mattvätt med jämna mellanrum för att rengöra golvet mer på djupet, men det lönar sig sällan att investera i den typen av maskin själv.

Viktigast av allt är i vilket fall som helst att du väljer en maskin som har kapacitet nog för ditt kontor. Olika maskiner klarar av olika stora golvytor på en viss tid.

En bra leverantör för professionella städmaskiner där du kan välja om du vill köpa eller hyra utrustningen hittar du här. Ta kontakt med dem så hjälper de dig att välja rätt maskin för just dina lokaler. Service och reservdelar hjälper de också till med vid behov.