tight_kontor

Har ditt företag växt så mycket att din personal och dina produkter knappt ryms längre? Växande företag kan ha svårt att hitta nya lokaler som passar för verksamheten. Vad få tänker på är att det ofta går att bygga på höjden inomhus.

Med ett så kallat entresolplan använder man sig av de lokaler man redan har och bygger ett till våningsplan under samma tak. Det kräver förstås att lokalen i sig redan har en viss takhöjd. Men i många lokaler går det i dag att bygga till ett våningsplan istället för att behöva flytta.

Billigare än att bygga ut

Med ett entresolplan slipper du och ditt företag lägga pengar på att bygga tak, golv och väggar. Taket och väggarna har ni ju redan och med ett entresolplan, som ger ytterligare ett våningsplan i era befintliga lokaler – så räcker det i princip med ett golv till och en trappa eller två.

Det blir självklart mycket billigare än att slå ut väggar och bygga både nya väggar och tak som ska stå emot väder och vind.

Ett nytt våningsplan kan rymma såväl personal som produkter och lagerutrymme. Ett entresolplan kan vara precis det du behöver för att slippa flytta din företag och istället kunna stanna kvar i lokaler som ni egentligen redan trivs i och som fungerar bra. Det enda du behöver är bara lite mer utrymme.

Markfrågan inget problem

Ofta kostar det en hel del att bygga ut. Bara tillgång till mer mark är ju en fråga i sig och en kostnad som måste lösas. Om du ens får mer mark att bygga ut på. I de större städerna är det ofta trångt om utrymmet och inte alls självklart att ett företag som behöver mer mark intill sin nuvarande byggnad kan få det.

Ett entresolplan är inte heller lika mycket av en chansning som helt nya väggar och tak. Skulle det visa sig i framtiden att ditt företag kan fungera på färre kvadratmeter igen, ja då har du inte kastat bort stora pengar på en utbyggnad som senare visar sig bli överflödig. Med ett entresolplan skapar du mer yta på ett smart sätt utan att behöva ta stora risker.

Gratis skiss och kostnadsförslag

De firmor som gör entresolplan är vana att arbeta med skisser till sina kunder. De kan ofta göra besök på plats och på så sätt får du en bedömning av just ditt läge. En entresolplan-firma kan ta mått, med till exempel laser, för att sedan visa dig ungefär vilken typ av våningsplan som är möjligt att sätta upp i just din lokal. Det är inte ovanligt att kunderna får en första skiss med ett kostnadsförslag gratis. Så då kan du i lugn och ro ta ställning för om det här är något för dig.

Entresolplan smart lösning för trånga lokaler