Kategorier
Kontorsstädning

Med proffsstädare på kontoret  kan du sköta ditt

kontorsstadning

Töm pappersinsamlingen. Fixa rent på toan. Ställ in disken. Torka av konferensbordet. Rensa witheboard-tavlan. Sätt i gång diskmaskinen. Byt toner i skrivaren. Köp frukt. Fixa nytt kaffe, toapapper och spritpennor.

Varje kontor har en lång rad småsaker som måste fixas för att vardagen ska fungera. Förr var det vanligt att det fanns vaktmästare på var och varannan arbetsplats. De som skötte markservicen, allt-i-allon som fixade det praktiska så att de andra kunde sköta sitt. I dag har många arbetsplatser sparat in på vaktmästarfunktionen. Men sysslorna finns kvar. Personalen får själv lösa många såna frågor, allt från att tvätta företagsbilen till att felanmäla skrivaren när papper trasslat sig eller tonern är slut.

Kontorsstäd mer än bara städ

Vad många företagare inte tänker på är att de firmor som sköter kontorsstädningen skulle kunna hjälpa till med fler praktiska göromål. I dag finns många olika städföretag som kan erbjuda både städhjälp och serva kaffeautomaten. De kan leverera kontorsmaterial , köpa fruktkorgen till personalen, fixa fredagsfikat, vattna blommor och hjälpa till med möblering när det behövs.

Kontorsstädning kan bokas en speciell dag (eller dagar) i veckan. Det kan vara mycket avlastande för din personal att veta att om en eller ett par dagar kommer hjälpen som kan fixa småproblem på jobbet.

Bättre relationer mellan jobbkompisarna

Knappt någon tjänsteman har en arbetsbeskrivning där det står att han eller hon ska hjälpa till med städningen på jobbet. När t ex pappersservetter, sockerbitar till kaffet eller kontorspapperet tar slut blir det upp till “någons goda vilja” att fixa det. Tyvärr brukar det ofta bli samma person, eller ett par personer som tar på sig det här var enda gång eftersom ingen annan tycker att de har tid. Det kan kännas betungande och frustrerande att plötsligt alla räknar med att “just jag” ska fixa praktiska problem var enda gång. Det stör arbetsrelationen till kompisarna på jobbet.

Genom att köpa kontorsstädning som utökas till lätta “vaktmästar-sysslor” får du mer trivsel på jobbet och dessutom mer gjort.

Det är lätt hänt att otydliga frågor, som vilket ansvar anställda själva ska ta för ordning och reda, blir konflikt på jobbet. Du som leder ett företag känner säkert igen det här! Att de stora visionerna tar bara en halvdags-konferens att diskutera. Men kylskåpet pratar ni om varenda dag!

Det här är frågor som sällan blir klara genom diskussioner. Men det går förstås att lösa rent praktiskt genom att köpa hjälpen från ett professionellt företag som sköter kontorets städning och kan lägga till fler tjänster. Det är vanligt att städföretag kan erbjuda det idag.