Kategorier
Kontorsinredning

Ett kontorsgolv ska tåla mycket

I takt med att kontoret i Stockholm växer och allt fler anställda kommer in och arbetar varje dag, ställs också högre krav på golven. Ett kontorsgolv ska leva upp till mycket. De viktigaste egenskaperna är kanske att de ska vara snygga, hållbara, lättstädade och ljuddämpande. Vilket sorts golv lever upp till detta? Ganska många, i varierande grad. Vilket sorts golv man till slut väljer är en fråga om vilken stil man är ute efter. Är man ute efter en klassisk kontorsmiljö kan ett massivt parkettgolv vara en ursnygg, men dyr lösning, men det kan också fungera bra med ett hållbart laminatgolv om man inte har krav på att kontoret ska kännas väldigt exklusivt. Sten, linoleum, gummi är andra varianter som alla finns representerade på Stockholms kontor.

Välj alltid en bra golvläggare i Stockholm

Vill man ha ett bra golv som håller länge ska man, oavsett vad man väljer för typ av golv, alltid anlita en professionell golvläggare i Stockholm för att lägga golven. Detta gäller även om kontoret är fullt av glada gör-det-självare som anser att de kan göra ett minst lika bra jobb som ett proffs. Sanningen är den att ett större golv i en offentlig miljö inte är ett jobb för en amatör. En respektabel miljö kräver omsorg om detaljerna på ett sätt som lekmannen inte är förmögen. Det handlar om detaljer som lister, fogar och hur jämnt man lyckats få undermaterial som spackel, papp eller råspont att ligga. Vill man ha en respektabel kontorsmiljö där man kan ta emot kunder på ett professionellt sätt ska kontoret naturligtvis också vara professionellt byggt.

Lyxig känsla med trägolv

Trä är ett fantastiskt golvmaterial. Till ett kontor skänker det tidlöshet, klass och ljuddämpande egenskaper. Ju hårdare träslag, desto hållbarare golv, men också så klart lite obekvämare att gå på. Lönn och ask som ytbehandlats med olja är en bra kompromiss. Ek fungerar också utmärkt. Vill man ha ett golv som tål att slipas om många gånger ska man välja ett massivt trägolv. Ett trägolv kan med fördel kompletteras med mattor på ställen där det är lite extra mycket gångtrafik.

En bra golvläggare kan lägga ett flytande massivt trägolv över en stor yta som ett kontorslandskap, men det tar lite tid och blir ganska dyrt. Rätt utfört är det dock något av det snyggaste man kan se på golvet på ett kontor.

Stengolv är elegant men kan skapa dålig akustik

Sten är det hållbaraste golvmaterialet man kan hitta och behöver i princip aldrig bytas ut. På ett kontor kan det göra sig utmärkt, men kanske inte överallt. I ett öppet kontorslandskap passar det inte så bra eftersom det inte har några ljuddämpande egenskaper alls utan snarare förstärker ljud, vilket kan skapa en ohälsosam arbetsmiljö.

Däremot passar stengolv utmärkt på en mindre yta som till exempel i receptionen, där det ger ett lyxigt välkomnande till kontorets gäster. De flesta golvläggare i Stockholm erbjuder sten- och plattsättning av granit, marmor, klinkers och så vidare.

Plast, linoleum, vinyl, gummi

På ett modernt kontor kan ett färgstarkt vinyl- eller plastgolv fungera utmärkt. Likaså linoleum, som är det mest naturvänliga av ”mattgolven” och dessutom mycket slitstarkt. Linoleum blir dock inte särskilt vackert när det väl slits, vilket är en egenskap det delar även med de andra typerna av mattor. Ett material som knappt slits alls är dock gummimattan, som man vanligtvis kan se på industrigolv. Detta material är lekfullt och mycket slitstarkt, men passar kanske inte det ”seriösa” kontoret, utan snarare företag med mer ungdomlig framtoning.

Hjälp att välja golv

Du kan ta hjälp av en bra golvläggare även när du ska välja golv. De flesta golvläggare i Stockholm har stora kunskaper om golvens olika egenskaper och vad som kan passa i er kontorsmiljö. Dessutom har de så klart sett mycket när de varit ute på jobb runt om i Stockholm och har generellt en god känsla för vad som fungerar och inte. Kontakta en bra golvläggare i Stockholm när du ska välja nya golv till kontoret!