Kategorier
Kontorsliv

Flera fördelar med digitala möten

I dag behöver du inte vara på plats fysiskt för att hålla ett möte. Det är smidigt att ha digitala möten. Då slipper du bli begränsad till en viss plats.

Stefan var minst sagt en man med många bollar i luften. Hans arbete som maskinansvarig på ett stort företag gjorde att han höll i många olika möten. Många av dem var inte ens i Sverige. Vissa av dem var visserligen i Sverige, men det är ett avlångt land och att befinna sig fysiskt på alla platser hade inte varit möjligt.

Lösningen var att använda sig av digitala möten. I stället för att alla träffades hade de ett videomöte. Men för det krävdes det också att alla hade tillgång till bra verktyg, så att man kunde höra varandra ordentligt. Detta var en enorm frihet för Stefan, att slippa stressa över att behöva vara på plats överallt hela tiden.

Digitala möten är framtiden

Det fanns betydligt fler fördelar än bara att de kunde stanna hemma och ha möten. Under sjukdomstider slapp Stefan och kollegorna träffas och de behövde därför inte smitta varandra. Under de digitala mötena fick de sagt allt som behövdes, såg varandra och hörde varandra men riskerade inte att sprida smittor.

För Stefan hade detta verkligen gjort mycket i arbetet. Alla som har möjligheten borde se över digitala möten och skaffa de verktyg för digitala möten som behövs, tänkte han. Med digitala möten behöver avstånd inte längre vara något problem. Mötena hålls med enkelhet där man befinner sig, oavsett var det är.