Kategorier
Kontorsliv

Fördelar med att ta hjälp med rekryteringen

Rekrytering - jobbintervju

Rekrytering av ny personal i företaget är en del av jobbet som många chefer gruvar sig för. Att hitta rätt person för rätt position är ingen lätt uppgift. Till att börja med brukar det finnas tiotals eller till och med hundratals kandidater som ansöker till positionen, många gånger utan att ha alla kvalifikationer som krävs i arbetsbeskrivningen. Det innebär merarbete att sålla ut dessa kandidater. Därefter gäller det att sålla fram ett antal kandidater som både passar in på de angivna kriterierna och som har andra meriter som känns relevanta.

Men att hitta rätt person handlar om mycket mer än bara rätt kvalifikationer och bra betyg från utbildningar och tidigare arbete. Det handlar lika mycket om att hitta rätt personlighet och någon med egenskaper som kompletterar de övriga personerna i ett team eller på en avdelning.

Här måste det till ett proffs för att hjälpa till att mejsla ut en effektiv arbets- och personlighetsbeskrivning som hjälper i processen för att i slutändan få helt rätt kandidater att välja mellan.

Spara tid & pengar

Tid är pengar – en gammal floskel som i dagens arbetsvärld till 100% är sann och särskilt när det handlar om hur du som företagsledare utnyttjar din tid. Om du skulle ta hand om rekryteringen själv skulle det innebära stor tidsåtgång då du troligtvis inte har de verktyg som en professionell rekryteringsfirma har. Även om du har dessa måste du ställa dig frågan; är detta det bästa sättet för dig att utnyttja din egen tid? Om du istället lägger samma antal timmar på att bygga upp nya affärskontakter eller sälja dina produkter eller tjänster ser du snabbt att det lönar sig att ta hjälp med rekryteringen. Din arbetstid är troligtvis mer värd än deras priser.

Effektiva verktyg ger effektiv rekrytering

För att återknyta till det som just nämndes om effektiva verktyg så är detta ett av de främsta skälen till att ta hjälp med din rekrytering. En kvalificerad rekryteringsfirma hjälper dig först av allt att tydliggöra vad det är du söker hos din nya personal. En kravspecifikation gällande kvalifikationer är bara första steget. De som hjälper dig med rekryteringen kommer också att titta på hur strukturen i ditt företag ser ut. Finns det kanske behov av att ta in några personer med en annan typ av personlighet för att få bättre dynamik i ett team? Den övergripande tendensen i samhället just nu är att ge fördelar till extroverta personer, men för vissa arbeten kan en mer introvert personlighet ha stora fördelar. En erfaren rekryteringskonsult vet vad som passar bäst för respektive typ av arbete.

Med hjälp av effektiva databaser och verktyg för att ställa strategiska frågor som är viktiga för att hitta rätt person får du snabbt ett antal kandidater presenterade. Med fördel tar du även hjälp vid de personliga intervjuerna och väger din magkänsla mot det som rekryteringsfirman ser. De är vältränade i att se när en kandidat svarar det som förväntas och när han eller hon ger ett ärligt svar.

Färdiga databaser

Många rekryteringsföretag har färdiga databaser med ett stort antal kandidater på lager. Det kan ytterligare förkorta rekryteringsprocessen för dig. Det ger även en större möjlighet att snabbt hitta en ersättare om den kandidat du väljer efter en tid visar sig passa dåligt för positionen eller om någon annan i ditt företag säger upp sig.

När du behöver hjälp med rekrytering i Stockholm är http://www.rekryteringstockholm.biz/ ett bra val. De arbetar med effektiva och professionella rekryteringsmetoder samt har tillgång till en stor databas med kandidater. Kontakta dem idag och gör rekryteringsprocessen snabbare och enklare.