Kategorier
Okategoriserade

Frukt är bättre än kaffe på jobbet

Visste du att du blir minst lika pigg av att äta en frukt som är sprängfylld med C-vitaminer som att dricka en kopp kaffe? Och att äta en frukt som är sprängfylld med C-vitaminer är bättre, då den innehåller vitaminer, vilket inte kaffe gör. Detta har forskarna kommit fram till, då de har mätt halten av dopamin efter och före kaffeintag och fruktätning. Så varför prenumererar vi inte på frukt till jobbet i stället för kaffe?

Med tanke på dessa nya forskningsrön, borde vi alla knapra på äpplen, päron, apelsiner och kiwi-frukter istället för att dricka kaffe och äta bullar på fikarasterna på jobbet. Alla borde äta frukt, minst en om dagen. Vitaminer är också det enda som motverkar cancer, sägs det. Och med tanke på bullarna, är det bra mycket bättre med C-vitaminer och fibrer än fett, socker och vetemjöl, som det ingår i fikabröd.

Äpplen och päron bäst på jobbet

Ett äpple om dagen, sägs ju hålla bort doktorn (i alla fall på engelska). Faktum är att päron är bäst för magen, då den är så mild och inte kräver så mycket arbete av tarmarna, medan ett äpple innehåller mycket C-vitaminer. Bananer innehåller stora mängder kalcium, vilket är bra för kvinnor och äldre som kan råka ut för kalciumbrist. En kiwi sägs ge hel C-vitaminet som man kan behöva för en enda dag.

Kaffet, sägs vara nyttigt, men forskarna kan inte säga om det är därför att kaffet i sig är nyttigt, eller om det är därför att kaffe-drickarna har trevligt och träffar människor när de dricker kaffe. Så även om forskarna säger att kaffe-drickarna lever längre kan man inte med säkerhet säga att det är kaffet i sig som är bra, eller ej.

Alla borde ha frukt på jobbet

Med tanke på de fina resultat när det kommer till uppiggande medel, som frukterna skänker oss människor, borde alla ha en fruktkorg på jobbet och få regelbunden fruktleverans till kontoret och arbetsplatsen. Det skulle innebära flera fördelar av positiva konsekvenser. En pigg personal är bra för vilket företag som helst. Skulle alla arbetsgivare förse sin personal med frukt, skulle de säkert ha en friskare personal. Du visste väl att vitaminer är det som motverkar cancer? Så se till att få fruktleveranser till jobbet.