Kategorier
Okategoriserade

Hyra tomt i Stockholm – gröna vågen utan att flytta från stan

I dag kan du vara en del av den gröna vågen utan att flytta från Stockholm. Att hyra tomt ger dig möjlighet att leva ut dina lantliga drömmar på fritiden.

Har du hört talas om Gröna Vågen? Det var en rörelse där en mängd stadsbor flyttade ut till landsbygden för att leva i och av naturen. Även idag drömmer många stockholmare om att vara lite mer självhushållande och naturnära. Som tur är går det att realisera drömmen utan att flytta permanent.

Genom att hyra en tomt i området runt Stockholm kan du skapa en traditionell livsstil utan att lämna din lägenhet i innerstan. Det finns många olika tomter i Stockholmsområdet som är perfekta att hyra för dig som har siktet inställt på att odla dina egna grönsaker och leva ett liv fyllt av nostalgi, närhet till naturen och en enklare vardag.

Hyra tomt på landet utanför Stockholm billigt

Ett alternativ om du vill hyra tomt i Stockholm på ett lite billigare sätt, är att hyra den tillsammans med vänner eller släktingar. Då tangerar du även den riktiga Gröna Vågens tankar om kollektivt ägande och boende. Att hyra flera tillsammans minskar kostnaderna, eller gör det möjligt att hyra en större tomtmark än du haft råd med på egen hand.

Att hyra en tomt i eller utanför Stockholm kan ge dig möjlighet att ta regelbundna pauser från det stressiga storstadslivet. I Sverige finns en lång tradition av lantligt leverne, och särskilt inflyttade stockholmare längtar ofta tillbaka till sin barndoms natursköna bygder. Samtidigt vill få av dem faktiskt flytta tillbaka på heltid. Att hyra en tomt för semesterbruk är ett bra sätt att äta kakan och ha den kvar.