Kategorier
Kontorsstädning

Kontorsstädning i Stockholm – de olika aktörerna och vad de erbjuder

Att anlita en firma för kontorsstädning är mycket vanligt. Populariteten visar inte heller några tecken på att avta – särskilt inte i en växande stad som Stockholm. I dagsläget dyker många nya företag upp i Stockholm, kanske främst inom IT. Snarare blir det alltså mer och mer vanligt att man anlitar en firma för kontorsstädning i staden.

Firmor som sköter kontorsstädning kan dock skilja sig åt mellan varandra. De allra flesta gör även andra typer av städning och inte bara kontorsstädning. Dock är vissa firmor mer nischade än andra. Det här märks framförallt när det kommer till vilka tilläggstjänster som erbjuds.

Inga varumärken kommer att nämnas i den här texten. Artikelns syfte är endast att ge en överskådlig bild över vad de olika städfirmorna i Stockholm erbjuder när det kommer till kontorsstädning.

De flesta är breda

De flesta städfirmorna vi tittar på är breda i sin verksamhet. Istället för att bara rikta in sig på kontorsstädning, sysslar man istället med flera olika typer av städtjänster. Bland annat är flyttstädning, trappstädning, hotellstädning, golvvård, garagestädning och byggstädning vanligt att se.

De övriga nischerna kan även vara bra att titta på för den som ska anlita kontorsstädning. Om städfirman även erbjuder trappstädning och garagestädning, kan detta vara mycket lägligt om kontoret har just ett garage eller trappor.

Även flyttstädning och byggstädning kan appliceras på detta. Kanske har du ännu inte hunnit slå dig ner i ditt nya kontor? Om du precis har byggt klart, eller om du håller på att flytta in från det förra kontoret, kan det vara bra att anlita en städfirma som klarar av att göra allt. Det här sparar en del tid och energi, som det faktiskt kan ta när man ska hitta och bestämma sig för en städfirma att anlita.

Den andra firman

Även den andra firman vi tittar på är verksamma inom flera olika nischer. Även om kontorsstädning är det som marknadsförs mest, erbjuder de, i likhet med det första företaget, även flyttstädning, hemstädning och trappstädning. Dock står inget om byggstädning eller garagestädning. Sannolikt kan de dock även ordna detta på förfrågan.

Något som skiljer det här företaget från det första vi tittade på, är tilläggstjänsten gräsklippning. Har ditt kontor en uteplats med gräs som behöver skötas, kan det alltså löna sig att leta efter en städfirma som gör detta också.

Den tredje firman

Även den tredje firman sysslar med flera olika städtjänster utöver själva kontorsstädningen. På sidan kan man läsa att personalen kan ta hand om ”alla typer” av städtjänster. Bland annat nämns golvvård, storstädning och trappstädning.

För dig som ska öppna ett kontor i Stockholm, eller flytta till ett nytt, kan det vara bra att titta på tilläggstjänsterna hos flera olika aktörer innan du bestämmer dig. Det här kommer väl till hands om du till exempel även behöver gräsklippning eller garagestädning. Det bästa är troligtvis att tala med flera firmor och se vad de kan göra för att hjälpa dig. Glöm inte att ta referenser och kolla upp firman ordentligt innan du anlitar någon!