Kategorier
Kontorsliv

Nyutexaminerad? Ta hjälp av en headhuntingfirma!

man och kvinna skakar hand vid jobbintervju
Har du just blivit färdig med din utbildning och känner dig redo för en ny och spännande utmaning ute på arbetsmarknaden? Då bör du ta professionell hjälp för att hitta rätt jobb direkt.

Det är så lätt att tänka att det kommer att fungera bra att bara sätta dig ner och gå igenom annonserna på arbetsförmedlingens platsbank. Visst, det finns gott om jobb inom många branscher där. Men hur ska du märkas bland de kanske hundratals andra kandidater som kämpar om samma position?

Ett flertal företag har dessutom tröttnat på att annonsera via denna kanal då det kommer in för många ansökningar från personer som inte har den kompetens som krävs och det tar timmar att sålla ut dessa.

Ta hjälp av en headhuntingfirma

Istället är det många företag som överlåter rekryteringsprocessen till rekryteringsfirmor och headhuntingföretag. Så varför inte gå direkt den vägen?

Genom att du som arbetssökande presenterar dig för en headhuntingfirma har du en större chans att få ett jobb som verkligen passar dig istället för att försöka knåpa ihop en CV och skriva personliga brev på egen hand. Här får du hjälp av proffs som sätter samman din profil och genomför tester för att hitta en position som även passar din personlighet och dina fallenheter. Det är här som en duktig rekryterare verkligen utmärker sig. De ser till mer än bara dina meriter på papper.

När du anmäler dig till en headhuntingfirma får du förstås först fylla i dina formella meriter och din erfarenhet. Sedan brukar de kalla passande kandidater till personliga tester och intervjuer när de har en passande position. Vill du verkligen utmärka dig ringer du dem personligen och ber att få träffa en av deras coacher. Så har du chansen att visa framfötterna och visa att du verkligen är engagerad i att hitta ditt drömjobb.

Skaffa erfarenhet redan under studietiden

Om du än så länge saknar erfarenhet kan det vara en fördel att ta hjälp av ett rekryteringsföretag som specialiserar sig på studenter. Här brukar det finnas möjlighet att skaffa sig arbetslivserfarenhet redan under studietiden, något som underlättar ditt senare arbetssökande. Det ger extra meriter och du kommer att vara väl förberedd för ditt kommande arbetsliv. Även för den som inte har hunnit med att skaffa sig erfarenhet under studietiden brukar dessa firmor ha något att erbjuda när du är färdig med utbildningen.

Kontakta en headhuntingfirma idag och nå ditt drömjobb snabbare!