Öppetskylt

Syns du så finns du. För ett konkurrensutsatt företag finns det ingen som helst anledning att inte skylta med sin verksamhet och logotyp. Tvärtom är det bara dumt att inte göra det. Att lägga tid och pengar på en skylt och en bra logga till dig företag är lika klokt som att hälsa på människor du träffar för första gången. Skyltar är kommunikation. Det är ofta det första en utomstående ser av ditt företag. Att inte bry sig om att lägga möda på sin skylt är således som att slarva med att titta folk i ögonen och hälsa ordentligt.

Företagets skylt är alltså det första som ger intryck av din arbetsplats. Så hur vill du att din skylt ska se ut? Vad vill du berätta om ditt företag?

En skylt kan skvallra och skryta

De senaste åren har företag i Sverige blivit mycket mer utvecklade i sitt sätt att kommunicera med sin omgivning. Ett professionellt företag förstår värdet i att direkt skapa ett gott intryck för sina kunder. Det är naturligtvis viktigt ur flera aspekter. En skylt som ger ett ovårdat eller slarvigt intryck skvallrar om att det här är ett företag med en ledning som inte bryr sig. En skylt som är utformad på 90-talet kan kännas gammal och antyda att det här företaget inte hänger med i sin tid.

Men om loggan och skylten är rätt utformade från början, med en tidlös enkelhet, kan det vara klokt att behålla formen eller bara att göra små justeringar föra att inte förvirra kunderna. En skylt kan skvallra om att ditt företag är på nedgång, men också stabilt och på uppgång. Det gäller att få skylten att ge det skvaller du vill ha.

För dig som har ett nytt företag kan det vara klokt att snegla en stund på hur stora svenska drakar ute i världen lagt upp sina skyltar. Ikeas skylt är ett bra exempel. Volvo ett annat. Stora tydliga bokstäver utan krusiduller. Inte särskilt vackra men effektiva. När till exempel den gula och blå Ikea-skylten sitter över hela världen signalerar inte stort möbelvaruhus utan också svenskhet ute i andra länder. Många andra internationella och lokala företag arbetar också med att få in sitt geografiska ursprung i sin logga och därmed också sina skyltar. Allt från den lilla pizzerian som leker med den röda gröna vita italienska flaggans färger till irländska pubkedjor som väljer grönt från Irlands flagga. Genomgående har pubar från Storbritannien lyckats lägga beslag på den mörkgröna färgen – för många signalerar det att “här är en pub från den gröna ön”. Så funkar skyltar utan att vi ens tänker på det. Skyltar är signaler vi både kan använda för skvaller och skryt.

Bra skyltar kommunicerar på flera plan

Många som handlar internationellt tänker inte om på om kedjan är svensk, italiensk eller irländsk, men för dem som vet det ger det ett mervärde. En företagsskylt och logga bör vara mycket enkel men samtidigt kommunicerar på flera plan. Professionellt och känslomässigt. En skylt ska hjälpa kunden att välja ditt företag, de ska väcka trovärdighet och gärna gå att koppla till en positiv känsla som redan finns i kunden.

Begriplighet och tydlighet är andra viktiga faktorer. En skylt som rimmar illa med den verksamhet som företaget bedriver skapar förvirring. En hantverkares skylt ska gärna signalera att här finns en rejäl firma som kan sin sak, som vet hur ett hus ska byggas, som vet hur en slipsten ska dras. En skönhetssalong förväntas däremot förmedla skönhet i första hand, även i val av typsnitt. Det första intrycket är inget vi går och tänker på, det är bara något som händer inom oss på ett ögonblick. Det gäller att sända ut rätt signaler på en gång.

Mer läsning om skyltar finns här: http://www.skyltarstockholm.org/.

Skylten skapar det första intrycket av ditt kontor