Kategorier
Kontorsinredning

Textila mattor passar extra bra i kontorsmiljöer

Behöver ert kontor en uppfräschning? Kanske ny färg på väggarna och nya mattor? Framförallt golvet har stor betydelse för inredningen och är ofta avgörande för hur man upplever ett rum.

Med nya mattor kan hela arbetsplatsen få sig ett rejält lyft, något som även kan påverka kunder och besökare positivt. Det finns många olika faktorer att tänka på då man väljer golv, och framförallt måste de vara behagliga att gå och stå på och gärna också vara slitstarka. Textila mattor passar därför bra då de är mjuka att gå på, men de har också en förmåga att absorbera ljud. Detta kan vara viktigt i en miljö där det vistas många människor. Men det har också visat sig att textila golv är bättre för personer med dammallergi, eftersom de förhindrar att dammpartiklar far runt i luften.

Så blir golvet en viktig del av inredningen

Idag finns det ett brett utbud av textila golv i många färger, former och mönster att välja mellan. Detta har gjort att man även kan låta mattan vara en tongivande del av inredningen på ett effektfullt sätt eller följa kulörer i den övriga inredningen. Funderar man på att lägga in textila golv på sitt kontor eller företag kan det vara en fördel att vända sig till en mattläggare med ett stort utbud av olika textila mattor. Då ökar chansen att man ska hitta den perfekta mattan för kontoret, men mattläggare kan också ta fram olika förslag som både är funktionella, trivsamma och snygga. Läs mer om mattläggare på denna webbsida: https://www.mattläggareuppsala.se