Kategorier
Kontorsinredning

Välj snygga och hållbara golv till kontoret

Det är skillnad på golv och golv. Vill du ha dig ett snyggt golv som håller i längden, till kontoret till exempel? Ja då ska du se till att välja ett starkt och tåligt golv från en golvläggare.

Behöver ni lägga in nya golv i kontors- och kökslokalerna på företaget? Varför inte ta och anlita en riktigt bra golvläggare till att lägga om hela företagets golv när ni ändå är igång? Att lägga nya golv är ibland ett stort måste, särskilt om de gamla har legat där i väldigt många år. Och när det handlar om ett kontor där det promenerar människor på golven fram och tillbaka dag ut och dag in, år efter år, så behöver det vara tåliga och samtidigt slitstarka golv som håller så länge som möjligt.

Stil och funktion

När man väljer golv till kontor bör det passa både stilen i övrigt men även fylla en väl fungerande funktion. Det ska vara slitstarkt och tåligt. Många klackar kommer att spatsera över kontorets golv i många år framöver.

Det är viktigt att man väljer rätt material till golvet, alla är inte lika slittåliga. Ett kontorsgolv kräver mycket högre kvalitet än om du hade lagt golv hemma i vardagsrummet till exempel. Man kan med stor fördel välja olika material på golvet för olika delar av kontoret. Har man ett öppet kontorslandskap så kan en heltäckningsmatta vara att föredra, då det dämpar ljudet i lokalen och de som arbetar får en bättre arbetsmiljö.