Kategorier
Okategoriserade

Vad vet de anställda om ergonomi?

Det är lätt att tro att de flesta vet vad som är en bra arbetsställning eller inte. Men faktum är att många inte har en aning. Man vet vad som känns bekvämt, men det är oftast inte samma sak.

Det kan vara bra att som företagare ta steget och utbilda de anställda i ergonomi. För många av dem kommer det att bli en riktig aha-upplevelse. Det är lätt att tänka skrivbord, stolar och annat som kan hjälpa. Det är helt riktigt då många jobbar vid någon typ utav bord. Men ergonomi på jobbet gäller även för andra arbetsgrupper. Det kan handla om golvläggare, personal inom hemtjänsten men även alla andra arbetsplatser. Så ta en funderare och googla sedan på ergonomiutbildningar och se vem som bäst lämpar sig att ta hand om den egna personalen.

Att arbeta hemifrån

Det finns olika tillfällen då en arbetsplats behöver be sina anställda att arbeta i det egna hemmet. Vid dessa tillfällen blir ofta de anställda släppta vind för våg, utan att ha någon aning om hur de ska skapa sitt kontor hemma. Många sitter vid köksbordet, som oftast är alltför högt. Det dröjer inte länge innan kroppen börjar att kännas öm.

Då är det extra viktigt att skicka med medvetenhet och kunskap om ergonomi. Det kan annars hända att det slutar med att flera på företaget blir sjukskrivna, ibland under en längre tid. Så var rädd om personalen. Att ge dem ergonomiutbildning ger dem bättre livskvalitet och företaget bättre ekonomi. Läs mer om ergonomiutbildningar på denna sida: https://www.ergonomiutbildning.nu/