Kategorier
Kontorsstädning

Vilka ytor ska städas på ert kontor?

Då det kommer till kontorsstädning så finns det några parametrar att ta i beaktning innan man väljer en pålitligt partner. Många tänker sig en genomgående rät linje där alla tjänster och alla företag arbetar på samma sätt – det gör i sin tur att många företag också väljer en städfirma med plånboken.

Vi skulle säga att det är dessa företag som också drabbas värst av undermålig kontorsstädning. Inte nödvändigtvis på grund av att städningen är dålig, utan mest av den anledningen att man inte sett till de egna behoven och diskuterat fram en lösning tillsammans med städfirman.

Alla kontor ser olika ut, alla branscher har olika fokus och inriktningar, vissa företag har hela tiden kunder och leverantörer på besök, andra har enbart sina anställda på plats – det är klart att en kontorsstädning måste skräddarsys och att man inte på måfå kan välja en städfirma i Stockholm och förvänta sig att deras standarderbjudande för kontorsstädning ska fungera.

Diskutera fram en lösning med städföretaget

Vilka ytor är viktiga att de hålls rena? För alla kontor så handlar det om kök och toaletter. Detta då dessa ytor drar till sig många bakterier och att man genom att städa dessa också kan förhindra sjukdomar, öka trivseln och får en mer inbjudande miljö rent generellt där mindre konflikter mellan de anställda sker. Det är viktigt att toaletter och kök är snygga och rena och det förstår också de flesta. Men mer då?

Kanske är ert företag i behov av att hålla konferensrummet i ett bättre skick, kanske har ni större glaspartier som måste städas lite extra så att det inte ser solkigt ut, kanske har ni biytor som sällan används och där man kan städa lite mindre? Hur gör ni med de anställdas platser – ska dessa städas eller sker det personligt och av varje enskild individ?

Kort och gott – det är möjligt att addera och dra bort saker från en kontorsstädning och därmed anpassa tjänsten fullt ut efter hur man driver den egna verksamheten. Vissa veckor – vid viktiga möten – så kanske ni behöver mer städning än under andra veckor – det är också en del av att skräddarsy en kontorsstädning.

Vi kan direkt säga att den möjligheten är något som inte erbjuds av alla städföretag i Stockholm. De som gör det är ofta bättre och även om de kostar lite mer så är det en ren investering i det långa loppet. Det viktiga är att kunna föra en dialog med städfirman där man – kanske månadsvis – stämmer av hur man vill ha sin städning, vilka kvällar och om det finns några speciella önskemål i övrigt. Ju mer man samtalar och stämmer av – desto bättre blir också tjänsten i slutändan.

Mer info om kontorsstädning hittar du på denna sida: http://stadhuset.se/kontorsstadning.