Vilket är det bästa städföretaget om man vill ha hjälp med kontorsstädning i Uppsala? Det beror helt på vad som kunden prioriterar. Man kan därmed säga att det finns flera som är bäst – men på olika saker.

Spelar ålder någon roll?

Det finns ett företag i Uppsala som nästan enbart anställer ”veteraner”. Det kan exempelvis vara personer som nått pensionsåldern men känner att de gärna jobbar några timmar extra varje vecka. Företaget har ett brett utbud. Till privatpersoner finns bland annat målare, rörmokare, barnvakt, städtjänster och privat hemtjänst. 

Företag i Uppsala kan boka allmänna tjänster så som kontorsstädning, fönsterputs och transport. Men man kan även hyra in en veteran med specifik kompetens inom handel, IT, service osv. 

Kontorsstädning och kringtjänster

Den bästa kontorsstädningen kanske innebär en bredare tjänst än bara städning. Ett städbolag i Uppsala presenterar att de även kan genomföra vissa vaktmästerifunktioner, löpande fylla på förbrukningsvaror och på andra sätt skräddarsy städningen till en funktionell tjänst. Detta är något som blir allt vanligare då företag inser fördelen med att köpa flera tjänster än enbart kontorsstädning. Med fruktkorg, postservice, vaktmästarservice och tvätthjälp skapas ett enklare flöde i vardagen för företagaren. 

Finns behov av olika språk?

De städföretag som får goda recensioner och omdömen har generellt inte de lägsta priserna. Delvis är prisfrågan en konkurrentfråga men det handlar betydligt mer om god kommunikation och möjlighet att möta kundens olika behov. Ett kan vara att städpersonalen som genomför kontorsstädning kan flera olika språk. Är det på ett företag med anställda från hela världen kanske det finns en fördel om personalen har goda kunskaper inom engelska för att lätt kunna kommunicera med de som jobbar på kontoren. 

Avtal med bindningstid

För vissa företag spelar det ingen roll att längre avtal skrivs kring trappstädning, kontorsstädning och leverans av vissa förbrukningsvaror. Man söker enkla och långsiktiga lösningar. Men för andra företag kan det upplevas svårt att skriva under avtal som gör att man binder upp sig till samma städföretag i 24 månader. Väger detta tungt blir ju städföretaget med kort bindningstid och enkel uppsägning det ”bästa”. 

Har du företag eller är ansvarig för att boka kontorsstädning till företaget? Prata med andra, ungefärligt lika stora, företag och fråga vilka de anlitar och om de är nöjda. Även om alla företag har egna specifika behov så är det mycket bra första steg att höra vad andra rekommenderar. Det betyder ju självklart inte att just det städföretaget är bäst på kontorsstädning men framförallt att de inte är bland de sämre. 

Bästa städföretag för kontorsstädning i Uppsala?