Kategorier
Hyresvärd Kontorsliv Kontorslokaler

Anlita någon som tar hand om underhållet

Hyr man ut, eller själv hyr ett kontor i ett fastighetslandskap är det viktigt och bra om man kan få anlita en fastighetsförvaltare som sköter om allt som har med själva fastigheten att göra. Äger man fastighet är det bra om de delar av huset som inte är uthyrt blir det. Då är det en hel del administration som måste skötas om angående uthyrning, renovering av lokaler och att debitera hyresgäster. Då kommer det också an på fastighetsförvaltaren att ansvara för städning och skötsel av kontor och lokaler.

Få fler tjänster ur ett och samma företag

Då är det bra om man ska anlita en fastighetsförvaltning att även kunna få fler tjänster från ett och samma företag. Får man ett förvaltningsföretag att ta hand om städning av lokalerna, kan man kanske även få samma företag att ta hand om allt som har med soptömning och återvinning att göra. Kanske man kan få förvaltning av administrativa tjänster också. Då kanske de kan ta hand om allt; städning, skötsel och reparationer av lokalerna, en receptionist som svarar i telefon och vidarebefordrar samtal, vattnet blommor, sköter om skrivare, IT och kaffekokning, och varför inte någon annan ur samma firma som tar hand om den ekonomiska bokföringen för varje företag som hyr in sig i kontoret? Många små egenföretagare skulle mer än gärna vilja slippa att bokföra och få koncentrera sig på det som är det egna företagets verksamhet.

Det finns sådana företag i Stockholm som erbjuder tjänster inom fastighetsförvaltning och fastighetsservice. Då kan de åta sig små och större kunder och erbjuder då allt från praktiskt städning, renovering och reparationer till ekonomisk bokföring, medlemsregister, fakturering, planering av styrelsemöten, ta hand om deklarationer och mycket mer.

Som fastighetsägare krävs att ansvara för underhåll och skötsel

Ibland kan det vara bra att kunna vända sig till en och samma förvaltning när det kommer till den egna fastigheten. Då kan man som ägare ägna sig åt annat, som till exempel fastighetsförvärv. Att äga fastigheter idag är bland det mest lönsamma som kan tänkas då värdet på fastigheterna endast lär stiga med tiden. Naturligtvis krävs det underhåll av lokalerna, och att det finns lösningar på allt; sanitet, vatten, värme, ventilationer och att fastigheten underhålls. Men det är inga stora utgifter jämfört med inkomster man får från hyrorna. När det kommer till fastighetsförvaltning gäller det att visa hyresgäster att man tar hand om dem och är en ansvarsfull hyresvärd. Ryktet går snabbt om vilka som är bra och juste och vilka som är dåliga hyresvärdar. Åtminstone fungerar det så i Stockholm, och vi antar det är på samma sätt i andra storstäder som i Göteborg och Malmö.