Kategorier
Kontorsinredning

Bättre belysning ger bättre resultat

Hur ser det ut på ert kontor gällande belysningen; handlar det om – som för många andra – att ni har en typ av belysning som lyser starkt och för alla? i så fall kan det vara läge att tänka om lite. Belysning på ett kontor påverkar resultatet och på samma sätt som man vill ha i hemmet så för det finnas arbetsbelysning, allmänbelysning och mer avslappnande belysning.

Att enbart ha en typ av belysning kan vara väldigt irriterande i längden och leda till att man inte arbetar så bra. Dessutom så är alla olika också; där den ena vill ha ljust, vill den andra ha mörkt – alltmedan en tredje vill arbeta med punktbelysning.

Dagens avancerade styrsystem gör det möjligt för varje enskild individ på ett kontor att själv välja vilken typ av belysning som passar för tillfället. Det är något som även sparar pengar i det långa loppet. Se dock till att en behörig elektriker sköter all installation – ta inga risker med elektricitet.

Vårt förslag är att du som företagare i Stockholm ger dina anställda den möjligheten. Med dagens mer avancerade teknik så finns det belysning som passar alla önskemål och utan att interferera med hur någon annan vill ha det. Skulle någon vilja ha en mörkare zon – men med punktbelysning – så är detta möjligt. Ser man till hur vi arbetar idag så finns det på många kontor heller inga fasta platser; vi är mer flexibla och kan bära datorn mellan de olika ytorna som finns.

Där kan det finnas ett värde i att välja ett system som känner av närvaro och som tänder- och släcker utifrån om någon vistas i rummet – det sparar dessutom pengar. oavsett vilket typ av system ni väljer till ert kontor i Stockholm så bör det kopplas in av en behörig elektriker. Eller snarare: det måste installeras av en behörig elektriker. Sker inte det så finns det stora risker som kan innebära bränder och till och med dödsfall.

Anlita en elektriker för installationen

Vi kan ge ett exempel som väl beskriver varför en behörig elektriker måste anlitas. Idag – och sedan några år tillbaka – har det varit populärt att sätta spottar i taket. vackert – javisst; och dessutom funktionellt sett till att de ofta kommer som dimmers (vilket ger de anställda möjlighet att reglera ljuset själva).

Men, många låter snickaren sköta installationen. En snickare som arbetat med att förbereda taket för alla spotlights – men som saknar kunskap om hur dessa sedan ska fästas. Det kan innebära att en spotlight sätts direkt i en regel och att denna – på grund av hettan – börjar brinna. Snickaren kanske erbjöd sig av välvilja och utan insikt kring varför installationen borde genomförts av en elektriker.

Belysning är viktig, men den får inte gå ut över de anställdas hälsa. Viktigast är att alla nya system kopplas in av någon som har rätt behörighet. Det kostar lite extra, men å andra sidan blir jobbet både säkert och mer hållbart. Se först över vilken typ av belysning som ert kontor kräver, vilka lösningar som finns på marknaden och lite kring hur dina anställda resonerar – därefter låter ni en behörig elektriker hjälpa er att nå den effekt ni eftersöker.

Mer information om elektriker: http://www.elektrikerstockholm.nu.