Den vanligaste städtjänsten för företag bör vara kontorsstädning. Ett enkelt och ekonomiskt sätt att hålla kontoren fina och få en bättre arbetsmiljö. Många företagare tänker inte på vilket stor skillnad som städningen ger – förrän man väljer bort tjänsten. Till exempel i Örebro är kontorsstädning i Örebro bara första steget till fin och god arbetsmiljö. Städföretag har betydligt fler tjänster än så. 

Exempel på städbolag som gör mer än städning

Ett av de större städföretagen i Örebro listar upp hela 15 olika städtjänster och tilläggstjänster på deras hemsida. Det återspeglar även att städföretagen överlag siktar på att kunna leverera breda helhetslösningar för sina kunder. De allra flesta städföretag erbjuder flera olika städtjänster. Det gäller även städföretaget som nämns ovan från Örebro. Utöver kontorsstädning finns trappstädning, butiksstädning, storstädning m.m. Som företagare kan man därmed få hjälp med de flesta städtjänster från ett och samma företag. En klar fördel utifrån att det skapar enkel kommunikation. 

Det är när det kommer till kompletterande kringtjänster som det finns skillnader mellan städbolagen. Det är även här som just detta städbolag skiljer sig mot andra i Örebro. I en snabb jämförelse mot flera andra städbolag så finns här en rad kringtjänster som underlättar för deras kunder. En tjänst är tvättservice. Har kunden regelbunden tvätt kan detta därmed läggas till som en extratjänst. Detta utöver ”basen” med kontorsstädning och trappstädning. Detta är därmed tjänster som inte får beställas separat utan det krävs att städföretaget ändå är på plats för att man ska kunna erbjuda dessa extra tillägg. Städpersonalen åker till kontoret för att städa och kan då på samma gång ta med sig tvättkorgen för att leverera denna till ett tvätteri (om de inte genomför tvättning själva). När de sedan kommer för att städa kommande tillfälle levererar de tvätten, både tvättad och struken. 

Ett städbolag kan erbjuda andra tjänster

En annan mycket vanlig tjänst är fruktservice. Därmed kan städpersonalen se till att det alltid finns en fruktskål med färsk frukt tillgänglig. Egentligen sätter bara fantasin gränser för vad städföretaget kan erbjuda. Det handlar överlag om att de ändå ska till kontoret för att göra rent via kontorsstädning och därmed även kan leverera blommor, frukt eller post. Det kan även handla om att de vattnar blommor eller ger service på annat sätt. Som företagare kan det därmed vara smart att se över vilka tjänster som kan köpas in och vad man kan få hjälp med. Utifrån det kan en komplett lösning skapas hos städföretaget som ändå är på plats för att städa. 

Kontorsstädning och tilläggstjänster