Kategorier
Kontorsinredning

Förändra er kontorsmiljö i Stockholm

Ett attraktivt kontor har många fördelar. Dels så ökar man trivseln för det anställda; syns det att kontoret i fråga är fräscht så blir man generellt sett mer benägen att hålla efter och dra sitt strå till stacken. För utomstående så handlar det om att man får ett ansikte på företaget. En kund, en leverantör, en finansiär eller en framtida affärspartner som besöker ett kontor för första gången grundar mycket av sitt intryck på hur det ser ut. Vi tänkte titta på några snabba punkter som kan förvandla ett slitet kontor till ett mer inbjudande sådant.

    • De anställda.Faktiskt – även de som sitter i lokalen spelar en roll i intrycket. Här kan en klädkod göra stor skillnad och skapa en mer sober inramning. Det behöver inte handla om kostymer av dyrare märken – med det ska heller inte handla om mjukbyxor och t-shirts med hål i. Någonting däremellan; fina jeans, finare skor, skjorta, kavaj och så vidare. Detta kan blandas upp med lite friare tyglar under vissa dagar där exempelvis en casual friday närmast har blivit ett vedertaget faktum även i Sverige.
    • Städning: Regelbunden kontorsstädning är ett måste. Tyvärr så har många företag inte insett vikten av ett rent kontor. Det är generellt sett bättre att bjuda ögat på en ren atmosfär med lite sämre möbler än att ha extremt dyr inredning och strunta i städningen. Ökad städning är bra även för ekonomin då en sådan kan förhindra sjukdagar hos de anställda. Här finns ett stort värde för många företag.
    • Inredning: Att ta hjälp av en inredningsarkitekt må kosta några kronor – men det är nästan alltid värt det. Anlitar ert företag i Stockholm en sådan så kommer han/hon att antingen jobba med ert befintliga möblemang eller komma med förslag om inköp. Det behöver inte vara det absolut dyraste – i många fall så kan exempelvis möbler från den småländske möbeljätten vara lösningen. Och: det gynnar ofta även de anställda då varje kontorsyta maximeras med en tanke på att det är ett jobb som ska ske där.
    • Måla om: Det enklaste sättet att skapa ett helt nytt kontor är att måla om. Anlitar ni en målare i Stockholm så kan för – för en relativt billig peng – få ett helt nytt kontor. Här kan man tänka lite utanför boxen och gärna låta den firma man anlitat vara med och komma med förslag. Idag kan vi direkt säg att den vita vågen håller på att ebba ut och där en större flod av färg börjat ta fart. Färger som primärt handlar om så kallade smutsiga pastellfärger; rosa, gult, blått och grönt.

Många jobbar även med naturen i åtanke: man låter en målare lägga en bas med en färg från naturen – låt oss säga beige – och därefter får en inredningsarkitekt jobba utifrån denna och addera exempelvis korgar, stenar och trädetaljer som tillsammans skapar en mer harmonisk arbetsmiljö. Detta är särskilt tilltalande i Stockholm där stressnivån – både på arbetet och i hemmet – är hög. Känner man ett lugn på arbetsplatsen så gör man ett bättre jobb. En målare kan göra den största förändringen till den lägsta kostnaden.