Kategorier
Okategoriserade

Rena miljöer skapar mer kreativitet

Det är märkligt detta med kreativitet. Kreativiteten föds ju inom oss, i hjärnan. För att bli kreativa behöver vi fantasi. Den som har en rik fantasi har ofta förmågan till stor kreativitet. Och ser man på vilka som har störst fantasi, bör man gå till barnen. De besitter oftast störst fantasi och har en förmåga till lek som kräver stor fantasi.

När är barn som mest kreativa?

Alla föräldrar som har barn och någon gång har städat i deras rum, har säkert varit med om det; så snart barnen kommer in i sitt rum och ser att det är städat, då kommer kreativiteten fram. Det är när föräldrarna har städat barnrummet som barnen kommer på en massa roliga lekar och drar fram sina leksaker. Vad beror det på? Är det så att ordning och reda, får barnen att se vilka möjligheter barnet har till lekar av olika slag?

Är det lika med kontor och arbeten?

Är det på samma sätt med oss vuxna – att vi behöver rena och fina arbetsmiljöer för att blir kreativa? I vilket fall, behöver vi fina och rena arbetsmiljöer för att kunna arbeta. Ser man inte vilka papper som man har på sitt skrivbord, blir det svårt att arbeta. Har man en smutsig miljö, tappar man lusten att sätta igång med sitt arbete. Då kanske man hellre börjar sin arbetsdag med att städa sin arbetsplats.

Se till så personalen är frisk

Rena arbetsmiljöer kan bli smitthärdar. Har man en smutsig miljö, kan virus och förkylningar spridas. Det är synd, för företagen om personalen bara blir smittad av allehanda sjukdomsbakterier istället för att kunna arbeta i fred och vara friska. Här kan du läsa mer om du behöver kontorsstädning i Solna.