Kategorier
Okategoriserade

Hyra förråd för magasinering i Stockholm

Är ni ett band som blivit av med er replokal? Eller är du en butiksägare som fått kontraktet uppsagt? Anledningarna till behov av förrådsplats är lika många som det finns förråd. Lyckligtvis finns det många förråd i Stockholm och den som behöver plats för magasinering bör inte ha några större svårigheter att hitta rätt.

Gör en beräkning

Det första du bör göra är att försöka beräkna hur mycket utrymme du kommer att behöva. Kan dina prylar staplas eller behöver de stå på golvet? Om de behöver staplas, går de i så fall att lyfta för hand? Om du kan packa alla saker i flyttkartonger kommer du att mycket lättare kunna beräkna dina behov, eftersom många förråd och förrådscontainrar ofta är dimensionerade för att visst antal flyttlådor. Räkna ut hyr många kubikmeter utrymme du behöver för din magasinering så kan du sedan gå vidare till att söka efter lämpligt förråd.

Förrådscenter

När du söker förråd kan du välja att hyra plats i ett förrådscenter. Ett förrådscenter är en stor byggnad med hundratals, ibland tusentals, små och stora förråd. De största förråden har plats för enorma mängder gods medan de minsta kanske inte tar mer än ett par cyklar. I Stockholm finns många förrådsuthyrare och på deras hemsidor kan du ofta se vilka storlekar de erbjuder och till vilka priser. I ett förrådscenter står dina saker väl bevakade och i en väl anpassade temperatur. I hyrespriset ingår ett passerkort och du kan komma åt dina saker när du vill. Nackdelen kan vara att förrådscenter ofta ligger i Stockholms yttre delar och det kan behövas bil för att ta sig dit och tillbaka.

Prylar på väg

Har du ingen bil kan en lösning vara mobil magasinering. Vid mobil magasinering får du ett mobilt förråd utkört till dig som du kan packa i lugn och ro. Företaget som hyr ut det mobila förrådet kör sedan i väg et till en väl bevakad parkeringsplats eller garage, där det står säkert tills du behöver det igen. Fördelen med mobil magasinering är ju att du slipper transportera sakerna själv, men å andra sidan kommer du inte åt dem lika lätt när de väl körts bort.

En nära lösning

Har du en trädgård kan då en smart lösning vara att få en förrådscontainer utkörd och ställd på tomten. En förrådscontainer är en container anpassad för magasinering, med ventilation och isolering. En container är en mycket bra lösning både för kortare och längre förvaring. Det krävs ingen transport och du kommer åt dina grejer när du vill. Containrarna är utrustade med stöldskydd och du behöver inte vara orolig för att de ska bli stulna. Om du behöver plats på tomten kan även företaget som hyrt ut containern hämta den och ställa den på en säker plats, precis som vid mobil magasinering.

Läs mer om magasinering här.