Kategorier
Okategoriserade

Installera laddstolpar på kontoret

Har du många bilburna medarbetare på kontoret? Då kan det vara läge att fundera på att installera laddstolpar för elbil på era p-platser. Antalet elbilar växer just nu kraftigt i Stockholm, och de flesta av de större biltillverkarna har nu på allvar börjat satsa på att utveckla konkurrenskraftiga elbilar, som tilltalar den stora massan förare. Kanske har du eller någon av kollegorna redan elbilar, annars är chansen stor att nästa bil blir en elbil. Att installera laddstolpar på kontoret är en investering, eftersom det gör er arbetsplats attraktivare, och underlättar medarbetarnas vardag betydligt.

För företag med miljötänk

Att köra elbil minskar förbrukningen av fossila bränslen, vilket ger en stor miljövinst. Övergången till elbilar, som experterna tror kommer att vara helt genomförd runt år 2050, kommer inte på egen hand att undanröja hotet mot klimatet, men det kommer att kraftigt förbättra möjligheten att begränsa jordens uppvärmning. Att som företag kunna bidra till den här utvecklingen är både en ynnest och en möjlighet.

Dagens elbilar kräver lång laddning och räckvidden lämnar fortfarande mycket att önska. Att möjliggöra för de anställda att ladda sina bilar på kontorets p-platser under dagen betyder mycket. Det kommer att öka möjligheterna att de anställda väljer en elbil nästa gång.

Laddstolpar som fungerar för kontoret

Det finns laddstolpar som är speciellt anpassade för att användas ofta och mycket, och som har två uttag i stället för ett. Beroende på hur många som är intresserade kan man enkelt anpassa antalet laddstolpar. Här är det bra att ta i lite i överkant, eftersom en installation av laddstolpar kräver att man drar nya elledningar till garaget eller parkeringsplatserna. Dimensionera elen för det dubbla antalet laddstolpar mot vad som behövs idag, så har ni möjlighet att bygga ut laddstationen i framtiden, när fler medarbetare skaffar elbil.

Installation av laddstolpar i Stockholm

Det finns många elfirmor i Stockholm som både säljer och installera laddstolpar och kan hjälpa er att sätta upp en laddstation för elbilar i anslutning till kontoret. Man måste alltid anlita behöriga elektriker när man ska installera laddstolpar eller laddboxar, eftersom det är en fast installation.

Välj laddstolpar som har två uttag, och som är anpassade till EU-standard. Det garanterar att laddstolparna kommer att kunna användas till de elbilar som kommer att produceras av de stora tillverkarna i framtiden. Dessutom kan det vara bra att laddstolpen har uttag för snabbladdning, vilket underlättar att snabbt ladda upp en bil för någon mils körning vid till exempel ett kundbesök.