På kontorsbyggnader med stora fönster eller fönsterpartier i söderläge är markiser eller rulljalusier oumbärliga. Detta för att man ska kunna arbeta obesvärat utan reflexer på datorskärmar och utan att det ska bli outhärdligt varmt i lokalerna.

Även om det skulle finnas luftkonditionering så kan man spara stora mängder energi med hjälp av rätt solskydd till lokalerna. Viktigt är givetvis att välja kvalitetsprodukter då ett kontor ställer helt andra krav än ett privat hem. Det blir ett högre slitage eftersom markiserna används dagligen och av fler människor.

Motorstyrning istället för handvev

I en kontorsbyggnad där ett flertal markiser måste fällas ut och in dagligen är motorstyrning ett mycket användbart hjälpmedel. Att kunna trycka på en knapp istället för att behöva veva varje markis in och ut för hand spar både tid och muskelkraft. Det handlar om en marginell extrakostnad när man köper markiserna och denna kommer sparas in snabbt då ingen i personalen måste lägga arbetstid på att sköta markiserna.

Automatisering för att skydda markiserna

En annan utmärkt funktion att investera i är automatiserad styrning av markiserna. Exempelvis så är det praktiskt att markiserna får en timer så som fäller in dem vid arbetsdagens slut. Så skyddas de mot väder och vind under de timmar då de inte används.

Solsensorer som fäller ut markiserna när solen ligger på mot en viss vägg är också smart. Regn- och vindsensorer ger också extra skydd om vädret skulle slå om snabbt. Markiserna tar hand om sig själva så att ingen i personalen behöver fundera över saken.

Hör av dig till en bra markisfirma så berättar de mer om alla de olika alternativ som finns på marknaden idag.

Motorstyrda markiser förenklar kontorslivet