Vill du ha prisvärda och slitstarka kontorsfönster som inte behöver underhåll? Då ska du välja fönster av PVC. PVC är en förkortning av polyvinylklorid. Det kanske inte säger dig så mycket men materialet är en blandning av koksalt och mineralolja.

PVC går att använda som material inom många olika områden. Fönster och byggnadsmaterial tillhör de vanligaste användningsområdena för det här slitstarka materialet. Varför är det då så slitstarkt? Jo PVC står emot väta och fukt, påverkas inte av luft eller röta som annars kan få ett material att vittra. PVC står också effektivt emot rost eftersom fukt inte rubbar materialet.

Den vanligaste jämförelsen som PVC-fönster utsätts för är en jämförelse med traditionella träfönster. De två materialtyperna skiljer sig åt rätt markant. Träfönster har förstås den fördelen att de ofta är gjorda i det material som ett äldre hus är byggt i. Men där slutar i regel fördelarna. Medan trä sväller och krymper en hel del beroende på väderlek står sig PVC-fönster lika bra oavsett väder. Trä suger som bekant åt sig fukt och torkar lätt i gassande sol. PVC-fönster räknas istället till de så kallade “icke-levande-materialen”. Precis som andra “döda” material som till exempel sten är PVC inte påverkansbar på samma sätt som trä.

Långsiktig satsning utan underhåll

PVC-fönster är i princip underhållningsfria. Det är alltså ett mycket bra val för dig som inte vill ha pyssel och fix utan bara fönster som funkar och håller länge. Att investera i ett par bra PVC-fönster är inte bara bekvämt utan också ett långsiktigt bra val. Du som ska köpa nya fönster till ditt kontor eller ditt företags arbetslokaler gör klokt i att satsa på just PVC. Du har säkert en byggbudget som inte är allt för fet och PVC är ofta ett prisvärt material redan från början. Dessutom tjänar du och ditt företag in pengar på lång sikt eftersom du och din firma inte behöver lägga några dyra pengar på underhåll under de år ni har framför er.

En del menar att PVC-fönster är mindre estetiskt tilltalande än traditionella träbågar. Det är en smaksak. Men om du inte arbetar i ett specifikt k-märkt trähus med drygt hundra år på nacken utan ett hyfsat modernt hus är PVC att föredra.
Det finns i dag en rad firmor som säljer PVC-fönster till bra priser. Ofta kan du också beställa dina fönster online, kolla bara måtten ordentligt när du beställer. PVC-fönster går att köpa måttbeställda in på millimetern, hos till exempel http://arcticwindows.se/

PVC-fönster på kontoret – en god idé