kontor

På dagens heta fastighetsmarknad kan det vara en utmaning att hitta det rätta kontoret till just ditt företag. En enkel kontorslokal i standardformat för ett vanligt tjänsteföretag är oftast inga större problem att hitta, där är utbudet ofta stort på grund av det stora utbudet och den snabba omsättningen.På dagens heta marknad, där vissa företag växer ur sina lokaler och behöver flytta till nåt större och andra tvingas lägga ned verksamheten efter att inte nått hela vägen fram och därför lämnar kontoret, är omsättningen stor. Det finns oftast ett stort utbud väl anpassade lokaler, även om det givetvis finns stora regionala och lokala skillnader.

Värre är det om ditt företag har några speciella krav eller behov. Det kan handla om att man behöver nära tillgång till verkstads- eller industrilokaler, där företagets produktion finns eller där kanske en viktig underleverantör har sina lokaler. Andra saker som kan försvåra för ett företag som är på jakt efter det rätta kontoret är att man behöver närhet till andra aktörer i samma bransch eller att man har speciella krav på logistiken eller lagerutrymmen.

Svår marknad i storstäderna

Att hitta det rätta kontoret i någon av storstadsregionerna Stockholm, Göteborg eller Malmö kan i vissa fall vara extra svårt, där är trängseln och konkurrensen om utrymmena som störst. Ett bra tips är att ta kontakt med ett kompetent företag som förmedlar kontor och har den kunskaper och den erfarenhet som behövs för att allt ska bli helt rätt för just din firma. Om du tar hjälp av en professionell fastighetsrådgivare, mäklare eller fastighetskonsult så minskar du risken att falla i någon av de många fallgropar som finns när man letar kontor.

Just när det gäller att hitta passande kontorslokaler så kan det vara värt att ta kontakt med en fastighetskonsult. Dessa gör i mångt och mycket samma arbete som en mäklare men har ofta större kontakter och med kunskaper när det gäller fastigheter inom den kommersiella marknaden. Vill du få en bra översikt över vad som finns tillgängligt på marknaden så är det också bra att anlita en fastighetskonsult, som har som jobb att ha den viktiga kollen på marknaden. Här kan du få hjälp att få tips och en tydlig uppfattning om vad som finns. Ett bra sätt för dig att slippa öda dyrbar tid på att leta efter just din kontorslokal – och som alla företagare vet är tid det samma som pengar. Konsulten kan dessutom ofta arbeta på ett mer opartiskt sätt än en traditionell fastighetsmäklare.

Allt går inte att anpassa

Alla kontorslokaler är givetvis inte anpassade till alla olika behov. Om du anlitar en fastighetskonsult så kan du få hjälp med att reda ut hur man på bästa sätt ska möta just dina specifika behov. Hur ser framtiden ut för ditt företag, kommer det att finnas behov av extra plats för expansion? Vilka lagerbehov finns? Viktigt är också att fundera på IT-strukturen, vilka behov har just ditt företag? Antalet anställda, vilken bransch du arbetar i, behoven av närhet till kunderna är andra faktorer som du bör gå igenom när du tar hjälp att hitta ett kontor.

Gör en ordentlig planering i samarbete med fastighetskonsulten eller mäklaren, då kommer du garanterat att få en lättare resa genom kontorsdjungeln.

Mer information om detta kan du få via Mäklarförbundet http://www.maklarsamfundet.se/ och http://www.fastighetssverige.se/.

Så hittar du kontoret som passar just ditt företag