På ett stort kontor med många anställda är det viktigt vad man väljer för golv. Visst kan det vara snyggt med ekparkett, men på ett kontor där folk ständigt är i rörelse, och där behovet av städning är stort, blir ett trägolv fort slitet och börjar se trist ut. Ett slitet golv är ingen höjdare på ett kontor, där medarbetarna vill kunna känna stolthet när de tar emot kunder eller affärskontakter.

Heltäckningsmattor eller textilplattor ser man ibland på vissa kontor, och det är ju en lösning som ger bra ljuddämpning, och bidrar till ett behagligt klimat i det hänseendet. Men ur andra synvinklar är heltäckningsmatta ingen vidare lösning. Fläckar kan vara omöjliga att få bort och för en allergiker kan en heltäckningsmatta göra det omöjligt att gå till jobbet.

Akrylgolv är starka och flexibla

En golvlösning som blir alltmer populär både på kontor och i andra offentliga lokaler är fogfria golv av akryl, som är en typ av industrigolv. I stora monteringshallar och i lagerlokaler har det slitstarka och samtidigt flexibla akrylgolvet länge varit ett självklart val, eftersom det tål hårda tag och har förmågan att stå emot tunga maskiner i rörelse, logistikfordon och personal som dagligen går fram och åter över golven, utan att det påverkar golvet över huvud taget. Ett vällagt industrigolv kan ligga i princip hur länge som helst utan att behöva bytas ut, vilket gör det till en bra investering i det långa loppet.

Även i köpcentrum, på skolor och sjukhus har fogfria akrylgolv börjat användas, vilket beror på dels slitstyrkan men också på att ett jämnt, fogfritt golv är oerhört lättstädat. Inga springor eller ojämnheter där smuts kan fastna, bara att dra en städmaskin över golvet så är det dammsuget, våttorkat och skinande rent på nolltid. Alla som någon gång jobbat på ett större kontor ser fördelarna med ett sådant golv.

En fullträff även estetiskt

Industrigolv låter visserligen inte så trevligt, men faktum är att akrylgolv är riktigt snygga. De går att få i princip vilken nyans som helst, och det har ett varierat och spännande utseende tack vare att akrylen blandats ut med kvartssand. Graden av sand i akrylen kan också anpassas, och det går att få ett golv som harmonierar med resten av kontoret på ett utmärkt sätt. Akrylgolv på kontor går ofta i ganska dova nyanser som mörkbrunt och blåsvart, men vill man ha en piggare känsla kan ljusare nyanser enkelt blandas fram.

Hitta firma som gjuter industrigolv

För att få ett akrylgolv gjutet behöver man bara kontakta en firma som tillverkar och gjuter industrigolv. Där kan man få hjälp med att utforma sitt golv utifrån de egenskaper man behöver på kontoret, både vad gäller hållbarhet och utseende. Att sedan gjuta golvet och få det redo att
användas är en väldigt snabb process. Att gjuta golvet tar några timmar och det behöver sedan härda i ungefär ett dygn. Under tiden som golvet härdar ska man inte vistas på kontoret, men när det väl härdat är det klart att användas. Detta innebär att medarbetarna kan gå hem på fredagseftermiddagen och sedan välkomnas av ett helt nytt golv på måndag morgon.

Tåligt industrigolv till kontoret