Kategorier
Kontorsliv

Tandvårdsförsäkring till anställda

En bra företagare värnar om sina anställda utöver de statligt dikterade villkoren som tjänstepensioner och friskvård. Driver man ett företag där de anställda mestadels jobbar i kontorsmiljö, något som är mycket vanligt i Solna, är hälsoaspekten mycket viktig. Vissa arbetsgivare utökar friskvårdsbidraget, andra ser till att gemensamt ordna hälsobefrämjande aktiviteter för de anställda.

Att erbjuda sina anställda utökade försäkringar är ett bra sätt att få arbetsgruppen att känna sig uppskattad och samtidigt verkligen värdesätta sin anställning. I det här sammanhanget är en tandvårdsförsäkring verkligen något som kan ha en avgörande effekt både för företaget och för de anställdas hälsa.

Företagstandvård från Praktikertjänst

Praktikertjänst är den största koncernen inom privat tandvård i Sverige. De erbjuder en tjänst kallad företagstandvård, som ger dig möjlighet sm arbetsgivare att subventionera dina anställdas tandvård. Principen är densamma som för det gamla konceptet hem-PC. Fakturan för den anställdes tandvård ställs till dig som är arbetsgivare, och du drar sedan summan från den anställdes lön innan skatten dras. För dig som arbetsgivare kostar det alltså ingenting, men dina anställda får billigare tandvård när de behöver. Ofta blir denna typ av företagstandvård ett incitament för anställda att regelbundet besöka tandläkaren varje år, något som främjar även allmänhälsan. Du får friskare och gladare medarbetare.

Privat tandvårdsförsäkring

Jobbar du i en högpresterande, lukrativ bransch där det är viktigt att hålla kvar duktiga anställda har du mycket att vinna på att erbjuda dina anställda privat tandvårdsförsäkring som löneförmån. En privat tandvårdsförsäkring är ett komplement till det statliga tandvårdsstödet och högkostnadsskyddet. Tandvård är dyrt i Sverige och även om högkostnadsskyddet finns kan det ändå röra sig om väldigt mycket pengar om någon av dina anställda råkar ut för en olycka eller blir tvungen att göra ett större ingrepp. Med en privat tandvårdsförsäkring betalar man aldrig mer än självrisken.

Tandvårdsförsäkring via tandläkare

Driver du ditt företag i Solna kan du också vända dig direkt till en tandläkarklinik för att teckna en tandvårdsförsäkring för dina anställda. I Solna finns många bra tandläkare som erbjuder högkvalitativ tandvård för både reguljär- och akutpatienter. Hos både privattandläkare och Folktandvården finns möjlighet att teckna försäkringsprogram för dina anställda. Kostnaden per år avgörs av dina anställdas nuvarande tandhälsa och förmåga att sköta tänderna.

Visa att du bryr dig

Satsa på dina anställda och hjälp dem till en bättre tandhälsa. Subventionerad tandvård är ett utmärkt sätt för en arbetsgivare att visa sin uppskattning och samtidigt skapa ett bra incitament för de anställda på kontoret att vilja jobba kvar. Fri tandvård är ingenting man överger i första taget.