Kategorier
Kontorslokaler

Vilket företag sköter din badrumsrenovering?

Fuskjobb är ett stort problem i byggbranschen och det är faktiskt något som har en lite oväntad början. Den stora ökningen gällande fuskjobb har nämligen skett efter det att Rot-avdraget infördes i Sverige. I och med att man som privatperson kunde dra av 50 procent – numera 30 procent – av den totala arbetskostnaden vid en renovering eller nybyggnad och tillbyggnad/reparation och anlita yrkesmän så ökade också efterfrågan hso vanliga Svensson. Dessvärre så ökade även antalet byggföretag och det är den stora anledningen till att fuskjobben ökat så markant.

En snygg hemsida, lite schyssta bilder och lägre priser än vad konkurrenterna erbjuder räcker för att attrahera kunder och att man i själva verket saknar både utbildning och kompetens är rent sekundärt. Så länge uppdragen kommer in så finns det inga problem – klagar någon kund i efterhand så är det bara att göra sig oanträffbar, dra ut på tiden och vänta till dess att kunden i fråga ger upp. Det är tyvärr exakt så många företag agerar och det är något som kunderna måste bli mer medvetna om.

Vi kan säga att ni planerar att genomföra en badrumsrenovering i Enskede och att ni kommer att ta hjälp hela vägen. Ni på företaget är beredda att betala för en badrumsrenovering fullt ut. Hur ska ni veta att det företag som ni anlitar verkligen är kompetent och att ni inte drabbas av exempelvis vattenskador en tid efter att denna badrumsrenovering är utförd?

Tips om hur du hittar rätt firma

De flesta företag är ärliga i sina uppsåt och har den kompetens som krävs. det måste vi tillägga här innan vi fortsätter. Men, att det finns problem går inte att sticka under stolen med. Vi tänkte därför visa hur ni kan slippa bekymmer efter att badrumsrenoveringen i Enskede är färdig och får ett badrum att visa upp för era kunder, som kanske kommer på besök.

  • Offerter. Ta först in offerter så att ni får en bra bild av prisbilden. Ju bättre planering, desto säkrare blir offerterna. Berätta om vilket material som ni önskar, hur stor yta det handlar om och om det finns några speciella lösningar som ni behöver. Ta bort de företag som ligger allra lägst i pris och välj samtidigt bort de dyraste
  • Kunder be om nummer till tidigare kunder och ring till dessa. Om möjligt kan ni även besöka någon för att själva se hur deras badrum blev efter avslutad renovering? Se även om företaget har några referensbilder att visa upp.
  • Förskott – nej tack Betalning sker alltid då arbetet är utfört. Viktigt i detta är även att ni också låter en oberoende besiktningsman utföra en slutbesiktning och ge sin “dom” över den färdiga badrumsrenoveringen. Eventuella fel och brister kan då korrigeras innan ni betalar.
  • Magkänslan Känns någonting fel med företaget ni funderar på anlita bör ni lita på den känslan. Magkänslan har sällan fel
  • Behörighet Se till att den elektriker som ska sätta spotlights och sätta in eventuell golvvärme har behörighet, se till att rörmokare är certifierad för att arbeta i Våta Rum och kolla även upp snickare och plattsättare. Det ger i slutändan en säkrare badrumsrenovering.